"כדי להביא משהו אל חייך, דמיין שהוא כבר שם" (ריצ'ארד באך)

מה זה NLP?

NLP היא שיטת טיפול שמסייעת לאדם להשיג את מטרותיו, בכל תחום בחיים, בזמן קצר. שיטה זו מבוססת על ידע שהצטבר במדעים שונים כגון מדעי ההתנהגות, בלשנות, נוירולוגיה, ופיסיולוגיה. השיטה החלה להתפתח בשנות השבעים של המאה העשרים בארצות הברית בעקבות מחקר שערכו ריצ'ארד בנדלר, מתמטיקאי, מומחה למחשבים ופסיכותרפיסט והבלשן ג'ון גרינדר.

בנדלר וגרינדר בחרו לעקוב אחר אופן התקשורת והתנהגותם האינטואיטיבית של מספר אנשי מקצוע בולטים ומצטיינים בתחומם ולנתח אותם על מנת ליצור מודל תקשורת/התנהלות שאנשים יוכלו ללמוד אותו ולהצטיין בעצמם. נשואי המחקר של בנדלר וגרינדר היו ד"ר מילטון אריקסון הידוע כגדול ההיפנותרפיסטים של כל הזמנים, וירג'יניה סאטיר – עובדת סוציאלית שהצטיינה בטיפול משפחתי, ד"ר גרגורי בייטסון – סוציולוג, אנתרופולוג וביולוג ידוע וד"ר פריץ פרלס – אבי תורת הגשטאלט. תוצאות מחקר זה היוו את הבסיס למודל ה-NLP. כיום השיטה מיושמת בהצלחה במגוון תחומים כגון: שינוי אמונות והרגלים, מימוש עצמי, טיפוח מיומנויות תקשורת, שיפור ומיקוד חשיבה, התנהלות עסקית, הישגים בספורט, שיפור התנהגות והרגשה, ריפוי, ריפוי מטראומות, שחרור מפחד ופוביות, פתרון קונפליקטים במערכות יחסים ועוד…

ה- NLP מייצג את ראשי תיבות הבאים:

אז לסיכום החלק הזה, המוח שלנו מסוגל להשתנות כל הזמן ולהעצים חוויה מסויימת על ידי פיתוח סינפסות חדשות ושחרור חומרים לגופנו, והתמדה בתהליכי שינוי וחשיבה בכיוון חיובי יכולים להתעצם ולשנות את חיינו מהקצה אל הקצה.

הכל טמון במוח!

זו אחת הסיבות שבגללן טיפול ב nlp כל כך עובדת לאנשים, כי היא עוזר להם לשנות תבניות חשיבה, להטמיע תבניות חשיבה חדשות, פעמים רבות היא עוקפת את הרציונל, מגיעה ישירות לתת המודע ושם יכול להיווצר שינוי שהוא עמוק ובר קיימא.

רוצה לדבר איתי?

מלא/י את הטופס כאן למטה ואחזור אליך בהקדם

הנחות היסוד של שיטת NLP

השלבים בתהליך טיפול NLP

שלב א' – ניסוח המטרה

העבודה לקראת השגת המטרות שלנו מתחילה בהבנה ברורה של היעד אליו אנו רוצים להגיע וניסוח מדוייק שלו. רק כך התת מודע יכול להבין לאן באמת אנחנו חותרים ויכול אף להתחיל לשתף פעולה עם המודע שלנו. מכיוון שהוכח שהתת מודע שלנו לא מבין מה זה 'לא' (למשל אם מישהו ינחה אתכם לא לחשוב על פילים – זה בדיוק הדבר שיעלה לכם בתודעה… פילים), אז ידיעה ברורה של מה אנחנו כן רוצים יכולה לתמוך בתהליך המימוש והשינוי שאנו שואפים אליו. אם כך, על פי תפיסת ה-NLP , הצעד הראשון בדרך להשגת מטרה כלשהי היא ניסוח המטרה באופן חיובי, ברור, מדוייק ומפורט.

שלב ב' – אחריות אישית

ה-NLP  מעודד לקיחת אחריות אישית והתבוננות לתוכנו פנימה ולא החוצה. לכן הבדיקה הבאה לאחר ניסוח המטרה היא האם השגת מטרתנו תלויה בנו. אם אנו מגלים תוך כדי בדיקה שזה לא כך, נעשה בדיקה מחודשת של המטרה ואיפה בדיוק נוכל לקחת חלק פעיל בשינוי שתלוי בנו.

שלב ג' – נקודות ציון

כאמור הגדרה מראש של נקודות ציון מדידות בדרך אל המטרה היא שלב חשוב. במהלך הזמן, כאשר נגיע ונזהה את נקודות הציון ההתנהגותיות והחושיות שקבענו לנו בתחילת התהליך, התת מודע שלנו יוכל לקלוט שאנחנו בדרך הנכונה להגשמת המטרה וזה יהווה תמריץ נוסף עבורנו להתקדם עוד יותר בדרך.

שלב ד' – בדיקת משאבים

כדי לגייס את כל הכוחות שקיימים בנו על מנת להשיג את מטרתנו, חשוב שנתוודע לכל המשאבים העומדים לרשותנו, גם לאלה שאנו לא מודעים להם או לא מיישמים בתחומים מסויימים. גישת ה-NLP  גורסת שלכל אדם יש את כל המשאבים הדרושים לו על מנת לממש את המטרות שלו. תהליך החיבור למשאבים והיכולות שלנו, מעלה אותם למודע שלנו והופך אותם לזמינים עבורנו.

שלב ה' – זיהוי המחסומים

שלב נוסף בדרך להשגת מטרותינו הוא להכיר את האמונות והדפוסים המעכבים אותנו, וליצור בהם שינוי על מנת שיתאימו למטרה שהצבנו לעצמנו. קיימות מחשבות חוסמות רבות העוצרות את רובנו מלהתקדם לעבר מטרתנו: ספקנות, פרפקציוניזם, ביקורתיות, שיפוטיות, שכלתנות, הפחד מכישלון. 

בסיום העבודה העמוקה הזו של:

טיפול NLP מציע טכניקות שונות ומגוונות על מנת להגיע למימוש המטרה שהוגדרה בשלב הראשון של הטיפול. 

וממש לסיום, רוצה לשתף אתכם בפרוייקט שהכנתי בדמיון מודרך. אז נכון, דמיון מודרך עושים בעיניים עצומות אבל מכיוון שהוטלה עלי משימה להעביר את התהליך הזה לקבוצה שלי באופן יצירתי ומכיוון שאני אדם מאוד ויזואלי, החלטתי ליצור משהו חווייתי-מוחשי שמערב גם את חוש הראייה. בעצם כל העבודה על התרגיל הזה הובילה אותי גם למסע אישי בעבר שלי…. מה רע??? אתם מוזמנים לצפות, להאזין, מה שתבחרו… תיהנו. וכמובן אם אהבתם, תעשו לייק!!!

וכמובן אם תרצו להתנסות ולעבור טיפול nlp, מוזמנים ליצור איתי קשר ואשמח לעזור.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן