"טובים השניים מן האחד" (קהלת ד, ט)

אתם זוג צעיר, נפגשתם, התאהבתם, החלטתם ליצור משפחה – אושר גדול!!!

רוב הזוגות שמגיעים להחלטה החשובה והמשמעותית הזו – להינשא זה לזו נעים במסלול המוכר לכולנו: היכרות, התאהבות, החלטה להמשיך את החיים יחד ולבנות משפחה. אבל… כמו בכל דבר חשוב וקריטי בחיים, אף אחד לא מלמד אותנו איך באמת להתנהל נכון כזוג, איך ליצור תא משפחתי מוצלח, איך לגדל ילדים מאושרים ומסופקים. דווקא הדברים המאוד משמעותיים הללו מוזנחים ונשכחים.

יש זוגות שנישאים ובתחילת דרכם המשותפת הכול זורם על מי מנוחות. לעומת זאת, יש זוגות שכמעט מתחילת הדרך יש תחושה שמשהו לא זורם.

אז נכון, החלטתם לקשור את חייכם האחד בשנייה, התחתנתם, אבל משהו לא מרגיש לגמרי טוב… משהו "מקרטע", זה לא מה שציפיתם… אתם מרגישים שמשהו לא עובד טוב, שמשהו חסר… העניין הוא שזה לא דבר נדיר. אנשים רבים מגיעים למצב הזה. עם זאת, חשוב לדעת איך להתמודד עם זה. 

בשלב הראשון חשוב להבין שלא כדאי להיבהל אלא לדעת שניתן ורצוי לפעול למען שיפור המצב.

בתחילת קשר חשוב מאוד לזהות את השוני במנטליות, את העמדות ודפוסי החשיבה השונים שכל אחד מביא איתו אל הקשר. חשוב "לשרטט מפה" של מערכת היחסים כדי שתוכלו להתנהל במבוך הזוגי שלכם בהצלחה מבלי להסתבך בצמתים חשובים. ייעוץ זוגי קצר מועד מאפשר בניית מפה זוגית שתקל עליכם את המשך דרככם המשותפת שהרי בכל זאת המציאות היא שהחלטתם לחיות יחד וזה אומר שיש עדיין גרעין נכון וטוב ויש עדיין אהבה. אם זה המצב אבל עדיין יש קונפליקטים ותחושת בטן שמשהו בכל זאת "לא לגמרי בסדר" חשוב מאוד לעצור, לבדוק ולהגיע עם היחסים קדימה למקומות טובים לפני שהדפוסים המזיקים יתקבעו ויהיה ההרבה יותר קשה לשנות את הדברים.

שאלה מהותית שחשוב שנשאל את עצמנו היא: האם זה דבר טבעי ומובן מאליו שכולנו נולדנו עם ידע אינטואיטיבי איך לנהל את החיים שלנו באופן מיטבי? 

והתשובה היא – ממש לא. 

הבנת החיים וההתמודדות איתם הרבה פעמים הם לא דבר אינסטינקטיבי עבור רובנו. אלו מיומנויות שחשוב שנלמד אותם באופן יזום ואם אפשר, בגיל צעיר ככל הניתן.

ככל שנאמץ דפוסי התנהלות נכונים בגיל צעיר יותר ונלמד איך ליצור תקשורת נכונה, איך לנהל את חיינו תוך שיתוף והבנה, כך קטן הסיכון שנפתח דפוסי התנהגויות שגויים שיובילו אותנו במקרה הגרוע לייעוץ זוגי או במקרה הגרוע יותר לפרידה או לחיים לא מספקים.

זוגות רבים, אוהבים ככל שיהיו, מתקשים ליצור תקשורת זוגית בריאה ונכונה. לאחר הנישואין, כשפרפרי האהבה נרגעים והשגרה והמחויבויות נכנסים לחיים, מתחיל המבחן האמיתי לחיים המשותפים. זה השלב שרוב הזוגות מתקשים בו ולעיתים רבות אף מגיעים לפירוק של המשפחה.

רוצה לדבר איתי?

מלא/י את הטופס כאן למטה ואחזור אליך בהקדם

בעבר – בדורות קודמים, לא האמינו בשינויים. האושר האישי לא היה בראש סדרי העדיפויות והגישה הייתה לזרום עם מה שהחיים מזמנים גם אם זה לא נכון ולא מתאים לנו או אפילו גורם לסבל… 

הדור החדש שחי היום גדל עם תפיסה שונה לחלוטין. אנחנו שואפים למיצוי אישי, לאושר ולסיפוק בחיים ולכן רבים מאיתנו לא יסתפקו בחיי זוגיות גרועים, משעממים או לוחצים וייפרדו.

בהתחשב בכך שאנו חיים בהווה על כל המשתמע מכך, אך עדיין מוסד הנישואין לא נעלם לחלוטין ואנחנו מתחתנים, אולי כדאי לשאול את עצמנו את השאלות הבאות:

לטעמי, בעולם אידיאלי, אנשים היו מבינים את החשיבות של פינוי זמן יזום למטרת שיחה עמוקה והבנה אמיתית אחד של השני. יצירת דיאלוג עמוק קריטית לתחושת הרווחה של שני בני הזוג כשני אינדיבידואלים בתוך המערכת הזוגית והמשפחתית שלהם.

אני מאמינה בכל לב שהכנה נכונה לחיי הזוגיות (כמו גם לחיי הורות), יצירת תקשורת נכונה ובריאה והגדרת מטרות משותפות וציפיות, יכולים להוביל ליצירת חיי נישואין מוצלחים ומספקים. 

עם זאת, אני מודעת לכך שזוגות רבים חוששים לפנות לייעוץ טרום נישואין שמא הדבר יעיד משהו לא חיובי על הזוגיות שלהם… אני יכולה לומר שחשוב לצאת מהקיבעון המחשבתי הזה ושרבים כבר הבינו את החשיבות בייעוץ מהסוג הזה. הרבה אנשים פונים לתהליך כזה לפני נישואין, דבר שעוזר להם מאוד לשדרג את מה שכבר קיים…

והרי כשמחליטים להינשא, בני הזוג עושים צעדים רבים על מנת להכין את הקרקע לחיים המשותפים. מנסים למצוא בית משותף, קונים רהיטים ומכינים את הקן… אז למה לא ליצור גם מצע רך, נעים ומזמין יותר ברמת ההתנהלות הזוגית וברמת התקשורת והפתיחות?

אני מזמינה אתכם לשיחה ראשונית על מנת לבדוק אם התהליך הזה מתאים לכם.

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן